Mer musik – mer livskvalité

Mer musik – mer livskvalité

För många betyder musiken väldigt mycket. Den är en hjälp när livet känns jobbigt, uppmuntrande och peppande när man ska ut på en träningsrunda och den skapar mycket gemenskap.

Musik

Musik förbättrar vår livskvalitet på många sätt. Det är som att musik är ett språk som talar till både kropp och själ, men på olika sätt beroende på vår personlighet. För vissa handlar musik om att skapa, för andra är det ett sätt att höja tempot i tillvaron. Det är skönt att komma hem från skola eller jobb, sätta sig i soffan och lyssna på musik eller sätta sig vid pianot och spela några ackord.

Spela

Att kunna spela ett musikinstrument och livskvalité hänger ihop. Det är något särskilt att kunna ta med sig en gitarr och börja spela på en grillfest vid en strand eller en gnistrande vinterdag i fjället; elden, korven och kaffet eller varm choklad i en snygg Termos med tryck är sådana saker som skapar livskvalité. Du hittar stilrena termosar hos medtryck.com – lägg till egen logo, bild eller text.

Om du inte spelar ett musikinstrument är det enkelt att prova på. Musikinstrument, liksom många produkter, har gått ner i pris och idag behöver du inte heller ta dyra privatlektioner för att kunna lära dig att spela. Självklart är det skillnad på att köpa en billig gitarr på nätet och att köpa en bra gitarr i en musikaffär, men du behöver inte lägga ut 10 000 kronor för att kunna börja spela. På YouTube och på andra musikplattformar på internet kan du enkelt ta musiklektioner hemifrån.

Om din dröm är att kunna spela ”Yesterday” som Beatles eller göra trumsolon som trummisen i ditt favoritband, så kommer du snabbt upptäcka att det finns en glädje i att lära sig spela enkla melodier. När du börjar lära dig spela ett instrument kommer musiken att bli större för dig, och låtarna och banden faktiskt inte lika viktiga. Du kommer att njuta av musik på ett annat sätt, kunna höra detaljer som snygga ackordprogressioner och förstå hur mycket träning det krävs för att kunna framföra en låt.

När du börjar spela ett instrument kommer också din livskvalité förändras på så vis att du kommer att upptäcka mer musik: olika musikgenrer och även få nya vänner. Musik och gemenskap hör ihop. Att kunna spela tillsammans med andra är också nästan beroendeframkallande, men det är ett bra beroende som kommer att ge dig glädje livet ut.

Sjunga

Om du älskar musik kan du också börja sjunga i kör eller ett band. Att sjunga i en kör är ett bra sätt att lära känna nya människor och få skapa något tillsammans med andra. De flesta körer tränar till olika arrangemang, som en julkonsert eller en flashmob, och att få delta i musikevent tillsammans med andra ger, liksom att kunna spela ett instrument, en glädje och ett intresse som håller livet ut – och ger ökad livskvalitet.

dante