Välja musik till begravningen

Välja musik till begravningen

Att en närstående går bort är för många det jobbigaste som kan hända. Tyvärr går det inte att komma ifrån. Förr eller senare kommer vi alla vara med om att någon nära oss går bort. Det är så livet ser ut. Vi föds, vi går med varandra under en tid här på jorden, och vi säger hejdå. Begravningar är ceremonier som är till för oss att säga adjö till vår närstående som har gått bort. Det är en sorglig stund där alla närstående samlas och säger hejdå till personen de älskat. Begravningar kan också vara väldigt fina och ge ett avslut på ett kapitel, framförallt med hjälp av rätt musik.

Olika regler gällande musik på begravning

När det kommer till att välja musik till begravningar måste man särskilja på borgerlig och kyrklig begravning. Reglerna gällande musik ser nämligen lite olika ut. Om du vänder dig till Lova begravningsbyrå i Stockholm kan du få hjälp oavsett om det är en borgerlig eller kyrklig begravning du planerar. Lova begravningsbyrå i Stockholm sätter ihop dig med rätt kontakter och säkerställer att du får den begravning som din närstående hade önskat.

Musik under kyrklig begravning

En kyrklig begravning i Svenska kyrkan är en typ av gudstjänst med en viss ordning på vad som ska hända. Vanligtvis innehåller gudstjänsten två eller tre psalmer. Utöver psalmerna kan du fritt välja minst två musikstycken, vilka ofta spelas på orgeln. Kyrkan har vissa stycken som de erbjuder att spela under begravningen men kan inte spela upp låtar via exempelvis Spotify. Soloframträdanden är vanligt och godkänt av kyrkan, så länge du säger till i förväg.

Musik under borgerlig begravning

Vid en borgerlig begravning är reglerna för musik lite lösare. Det finns inga riktiga regler för vilken musik som ska framföras. Du kan välja fritt baserat på den avlidnes musiksmak och önskemål.

dante