Dua Lipas singel i höst

Dua Lipas singel i höst

Musik är något som folk alltid brukar tycka om, om man nu inte är en person som är totalt ointresserad av musik. Därför har det nu blivit på sin plats med en artikel om musik som tittar lite närmare på en av de hetaste låtarna nu under hösten år 2018.

En av de artister som har gjort ett stort avtryck på listorna under de senaste åren är den kvinnliga popartisten Dua Lipa, som fick en enorm hit med låten New Rules härom året. Det blev en framgång som hon kan få svårt att toppa, men i stället för att deppa ihop över det och bli en i raden av så kallade one hit wonders, alltså artister som endast får en enda hit, så kämpar hon på med den ena låten efter den andra och får stora framgångar. Hon har nog tjänat så mycket pengar vid det här laget att hon aldrig lär behöva skicka en enda faktura som privatperson eller bry sig om att ta ett vanligt jobb om hon inte vill.

Nu senast ut i raden så släpper Dua Lipa låten Kiss and make up. Låten handlar om hur hon en sista gång vill pussas och bli sams igen med sin partner. Låten är ett samarbete med en annan artist som heter Blackpink. Det går väldigt tydligt att höra att Dua Lipa framför låten, det hör man på hennes mörka röst som har mycket basklang, eller hur man nu ska uttrycka saken. Det går att lyssna på låten hur mycket man vill på både Spotfify och Youtube, och man kan även läsa mer om Dua Lipa på hennes officiella hemsida. Men inte nog med det! Man hittar även Dua Lipas hela senaste officiella skiva på iTunes som Apple har, eller på Amazons musikbutik. Och så går det att strömma albumet från streamingtjänsten Deezer om man skulle föredra det framför Spotify.

Kiss and make up är en typisk danslåt med mycket dunkande basgång, en enkel text och en catchig refräng. Låten innehåller även en del väldigt syntetiska inslag och kanske en aning för mycket auto tune för min smak. Den fungerar mycket bättre med ordentlig bas på ett dansgolv än i en mobil eller på radio. Vissa kanske även tycker att den passar på ett svettigt pass i aerobics men där är jag bestämt av en annan åsikt. Låten är inte i närheten av den fenomenala poplåten New Rules, men den fungerar helt klart godkänt som danslåt. Låten liknar snarare en av Dua Lipas tidigare hits IDGAF (det står som många läsare kanske vet för I Don´t Give A Fuck). Den är inte alls lika sval och avkopplande däremot som sommarens Dua Lipa-singel One Kiss, som ju var en riktigt skön midtempo-låt som passade perfekt som soundtrack till en lugn dag på stranden eller vid poolen.

För den som hellre besöker den officiella hemsidan så går det att lyssna in och titta på officiella videor till en rad singlar även där. Bland annat låten Electricity, där Dua Lipa har gått och blivit blondin, en look som inte alls passar henne enligt vissa.

dante