Hur är livet som idol inom musiken?

Hur är livet som idol inom musiken?

Den ljusa sidan

Att skapa musik är en gåva som inte bara människor uppskattar. I djurvärlden ser vi många exempel på djur som älskar musik och till exempel fåglar som sjunger underbara sånger. Även i haven hörs toner av sånger från delfiner och valar. Det är verkligen någonting underbart.

Att som människa skapa en vacker sång är minst lika underbart och när andra gillar sången så blir man förstås glad och tillfreds med att någon tycker om ens musik. När andra uppskattar det man gör, så känns det bra och det gäller ju förstås inte bara musik. Inom musik finns det många musikstilar.

Att skapa musik är som en god tårta, dels krävs en botten som byggs upp med olika lager, men det är själva tårtdekorationen som är grädden på moset, det är det som fastnar, det unika med sången. Att vara duktig på ett instrument är så mycket värt för en människa, att kunna skapa genom sina händer är verkligen den ljusa sidan av att vara musiker.

Den mörka sidan

Det finns säkert de som tycker att vara någons idol är den ljusa sidan av musikeryrket, men det är verkligen inte det historien säger. Väldigt många av världens största musikidoler har drabbats av svåra öden som följd av sitt kändisskap. Otroligt vanligt är olika former av droger, bara för att klara av stressen och pressen av sin egen vardag. Många inslag i musikbranschen försöker glorifiera sex och droger inom musikbranschen.

Det är stor skillnad mellan att vara hyllad och någons idol. Att få en massa hyllningar av folk är förstås roligt och man blir förstås en förebild på många sätt. Men att vara en förebild är inte så lätt då man bara är människa så gör man ofta många fel och vissa ”stjärnor” lever liv som verkligen inte är värda att efterlikna. Att vara idol eller kändis är inte likahetstecken som garanterat lycklig. Snarare tvärtom, dom blir avgränsade från den frihet som vanliga människor har och kan inte leva sina liv på ett normalt sätt.

Michael Jackson

Få artister har gjort så många låtar som varit lika populära som Michael Jackson. Han kallas än idag ”the king of pop” och har gjort låtar som Billy Jean, Beat It, Smooth Criminal, Thriller och många fler. Hans kändisskap grundades tidigt som den mest framträdande medlemmen av Jackson 5, som var ett otroligt populärt band på sin tid.

Efter att ha varit känd hela sitt vuxna liv så dog Michael Jackson av en överdos sömnmedel, helt isolerad från det som vi andra kallar ett normalt liv. Verkligen en av historiens största musiker som hade en mörk sida och en ljus förstås.

Kurt Cobain

Efter ett hårt liv med droger och mentala problem så avslutade Kurt Cobain sitt eget liv med ett gevär och lämnade sin fru och barn.

dante