Musikutbildningar utomlands

Musikutbildningar utomlands

Att bli musiker är en hel livsstil och det är inte alltid lätt att få vardag, familjeliv och arbete att gå ihop. Inte sällan innebär musiklivet ett stressigt leverne med mycket resande och timmar av övande varje vecka. Många tycker inte det är värt det medans andra inte för sin värld skulle kunna tänka sig att leva på något annat sätt. För att lyckas inom musikbranschen behöver man givetvis inte alltid ha en magisterexamen men det hjälper naturligtvis om du har studerat musik i någon form. Många studenter testar också hellre lyckan på någon internationellt erkänd musikskola för att få chansen att dels bli upptäckt lättare och samtidigt se sig omkring i världen.

Studera utomlands

Det finns ett flertal mycket prestigefyllda skolor dit du kan ansöka om du skulle vilja studera i något annat land än Sverige. USA har några mycket fina musikhögskolor som till exempel New York Film Academy som även erbjuder musikutbildningar, eller Musicians Institute där världsstjärnor som Offspring, Ashlee Simpson, The Veronicas, Gwen Stefani och Missy Elliot har gått på. Den sistnämnda ligger i Los Angeles och är världsberömd. Däremot får du vara beredd på att amerikanska skolor tar ut en del i terminsavgifter.

I Europa har du den erkända BIMM i London, Brighton och Manchester som har utbildat fler framgångsrika artister än någon annan skola i Europa och som du ofta hör om på tv-kanaler som BBC, o.s.v. Oftast har artisterna gått i Londons lokaler men grupper som Bee Gees och Oasis har gjort sina studier i Manchester.

Om du hellre skulle vilja sikta ännu längre bort, kanske mot Australien till så har även denna kontinent ett par skolor att ansöka till. JMC Academy i Sydney, Melbourne och Brisbane och Western Academy of Performing Arts i Perth är det två huvudskolorna som lockar studenter från alla världens hörn.

dante